2014. június 7., szombat

BALATONBOGLÁR

BALATONBOGLÁR



S ha szép helyre akartok menni kirándulni nyaralni, ŐSEIM FÉSZKÉT: Balatonboglárt ajánlom:
http://www.balatonboglar.hu/index.php?option=c...

Nagy szeretettel köszöntjük Balatonbogláron!
Bemutatkozunk, bemutatjuk Önnek városunkat, Balatonboglárt annak reményében, hogy Ön, kedves családja és barátai évek óta ilyen települést keres pihenéséhez, tartalmas szabadságához.
A 6300 lakosú városka a Balaton déli partján fekszik, lankás, dombos, szép vidéken. Keleten Balatonlelle, nyugaton Fonyód, a tó északi partján, szemben Révfülöp a szomszédunk. Környezeti kultúránkat a szőlő és a gyümölcs uralja évszázadok óta, melynek feldolgozását a közelmúltig a BB végezte - világszínvonalon.
A római korban Pannóniának nevezett vidék fontos kereskedelmi út része, és bár a történelem viharai, a török hódoltság megannyi válságot hozott, a jelleg alapjaiban megmaradt. Az ökrös és lovas szekereket felváltotta a Déli Vasút, és a múlt század végének gazdasági fellendülése vállalkozó szellemű iparos és kereskedő családok letelepedését eredményezte. Felfedezték a tó szépségét, Balatonboglár varázsát, és a kis falu óriási fejlődésnek indult.
A II. világháború szomorú nyomokat, de egyben rangos hírnevet hagyott Balatonboglárra. Ez a falu befogadta a menekülő lengyeleket, és a náci táborokból szökött francia hadifoglyokat. A balatonboglári nép és egykori plébánosa, Varga Béla, példamutató emberségét és vendégszeretetét ma emléktáblák és műalkotások hirdetik.
A tó - mint a déli parton mindenütt - sekély, könnyen melegszik, talaja bársonyos, homokos. Az elmúlt évtizedek környezetromboló beton partvédő műveit elsőként Balatonboglár oldotta fövenyes partszakasszal, két strandján is visszaállítva a természetes állapotot, és így a biológiai öntisztulásnak immáron semmi akadálya. A siker osztatlan és mérhető, aki látta és tapasztalta: visszatér, a kisgyermekes családok ezt keresik, ezt várják, hogy gondtalan és balesetmentes legyen a strandolásuk.
Kereskedelmi és szolgáltató egységeink, vendéglőink és szórakozóhelyeink Önt várják. A város kulturális és sportrendezvényei híresek. Kiállítótermeinkben állandó képző- és iparművészeti tárlatokban gyönyörködhetnek. A sporthorgászt 40 halfajta csalogatja, közöttük a nemes ízű balatoni fogas. Szörfözhet és vitorlázhat, kirándulhat a hívogató környéken, pár perces kerékpározással elérheti hangulatos kertváros részünket, Szőlőskislakot, és fogyaszthatja a vidék gyümölcseit és Balatonboglár nemes italait.
Kényelmes, kulturált magánházak és panziók sora biztosít szállást egész évben. Szívből kívánjuk, hogy pihenése gondtalan és egészséges legyen, de ha mégis gyógyításra szorul, úgy korszerű intézményünk rendelkezésre áll. Rendszeres hajójáratokkal elérheti a Balaton valamennyi települését, megtekintheti az első balatoni révhajózás kikötőjének nyomait a csalogató platán strandon. Országunk csodálatos fővárosa, Budapest vonattal és gépkocsival egyszerű két óra, 140 km.
Nagy szeretettel várjuk Önt, Önöket. A vendégforgalomból tisztességesen élni, és nem gyorsan gazdagodni akarunk. Célunk az európai színvonalú szolgáltató üdülőváros, és közel 30000 szállásadóhelyünkre a mindig örömmel visszatérő törzsvendég. Látogasson Balatonboglárra, és mi mindent megteszünk, hogy ne érje csalódás!